Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 tentang Letter

Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 tentang Letter berisikan postingan soal-soal b. Inggris Bab 1, “Letter”, dengan sub pokok bahasan, informal letter serta expression related to the informal letter. Dengan adanya soal b. Inggris dalam bentuk pilihan ganda dan juga essay ini, diharapkan bisa menjadi referensi siswa SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat dalam menghadapi ulangan harian, ataupun penilaian akhir semester genap, dan lain-lain.

Berikut dibawah ini, soal latihan bahasa Inggris kelas xi semester genap kurikulum 2013 edisi revisi tentang informal letter dilengkapi kunci jawaban.

A. Answer the questions by crossing (X) a, b, c, d, or e in front of the right answer!

The following text is for number 1-5

Kupang, April 2, 2013

Dear Paula,
Hello Paula, how are you? It’s been a month since I last heard from you. Well I just wanted to tell you that I was in a hospital last week. According to the doctor I was infected by dengue fever. At first, I felt my body became weak then fainted when was studying in the classroom. Then, I was taken to the hospital because of the high fever.
At the hospital, I was brought into the emergency unit. The doctor immediately gave some treatments. Finally, I had to stay there for one week. Every day the doctor kept me on a drip. At the seventh day, my condition was getting better. After the final check, the doctor gave me permission to go home. Now, I’m okay and because of my illness, I am now more careful about keeping in my house clean especially my room, I don’t want to get the same illness again. Ok, think that’s all from me, write to me soon ok?

Baca Juga :  Contoh Soal Essay Photoshop Beserta Jawabannya Kelas XII Semester 1 Part-13

Regards
Nadira

1. What is the topic of the letter above?
a. Getting fever
b. Went to hospital
c. The doctor recipe
d. In hospital
e. Sickness
Answer: e

2. What did the writer do when she felt her body became weak?
a. She bought medicine
b. She consumed the medicine
c. She took a rest all day
d. She went to hospital
e. She does nothing
Answer: d

3. What was the disease that she got?
a. Stomach
b. Toothache
c. Dengue fever
d. Sore throat
e. Influenza
Answer: c

Baca Juga :  50 Contoh Soal Essay Prakarya Kelas 12 Semester 2 Kurikulum 2013 Edisi Revisi Beserta Jawaban

4. Why the writer was taken to the hospital?
a. She got high fever
b. She got diarrhea
c. She got headache
d. She got broken bones
e. She got toothache
Answer: a

5. How long she was taken care in the hospital?
a. Four days
b. Five days
c. Six days
d. Eight days
e. Seven days
Answer: e

Baca juga:
– 100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta Jawaban
– Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XII Semester 2 Beserta Jawaban

B. Read the following text and then answer the questions!

Hi Rania a genius.
Well, Rania, my best friend, it’s me Jane. You must know that I am joking. But, honestly, I have to admit that you are a musical genius in making music. We think that we need to have better preparation for our performance next week. Have composed the new arrangement?  I have practiced singing all the time this week. Come on my friend, we have to rock the stage. I think that I am full of spirit. Let’s arrange the schedule of the practice. A friend of mine who has a restaurant in Bandung invites us to perform in her place. It is a chance for us to have rehearsal before the real performance. She offers me huge amount of money. I think you must be interested to join it. I need you response as soon as possible. Contact me please.

Baca Juga :  65 Contoh Soal Informatika Kelas 10 Semester 2 Kurikulum 2013 SMA/MA Beserta Jawaban (PG+Essay)Part10

Your cool friend,
Jane.

Questions:
1. Who is the writer of the text above?
Answer: Jane.

2. What does Jane think about Rania?
Answer: She is a musical genius.

3. Where will Jane and Rania perform?
Answer: In Bandung.

4. What is the subject of the letter above?
Answer: Invitation to Rania to hold a rehearsal for the next performance.

5. When will Jane and Rania’s next performance?
Answer: next week.

Lanjut ke soal berikutnya => Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 tentang Letter Part-2

Tinggalkan komentar